Zo leef je volgens de stand van de maan

De maan heeft een grote invloed op water, zo beïnvloedt ze bijvoorbeeld de getijen van zeeën en oceanen. Aangezien wij voor zo’n 70% uit water bestaan, is het dus niet zo gek om te veronderstellen dat de maan ook een invloed heeft op ons. Embrace it, don’t fight it. Met enkele tips leef jij volgens de stand van de maan.

Nieuwe maan

Tijdens de nieuwe maan is de maan niet zichtbaar voor ons, omdat ze tussen de aarde en de zon staat en wij enkel de schaduwkant zien. Nieuwe maan is een goed moment om even naar binnen te keren en al je emoties te doorvoelen en ze dan ook los te laten. Knoop losse eindjes aan elkaar en maak nieuwe plannen. Het is een moment van loslaten, maar ook van intenties stellen voor de toekomst. Laat alles dus even bezinken en kijk dan vooruit.

Wassende maan

Wassende maan is de periode van drie dagen na de nieuwe maan tot drie dagen voor de volle maan. Het is een goed moment om de plannen die je maakte tijdens nieuwe maan om te beginnen zetten in actie. Ontspan en besef dat alles gebeurt wanneer het moet gebeuren, maar werk langzaam aan het versterken en opbouwen van dingen. Zet die grote dromen om in haalbare stapjes.

Volle maan

Tijdens volle maan is de kracht van de maan het sterkst. Veel mensen voelen die energie en slapen onrustiger wanneer het volle maan is. Het kan dat je meer energie hebt en je emoties heftiger beleeft, maar dat kan ook leiden tot conflicten en impulsieve beslissingen. Het is een goed moment om van die energieboost gebruik te maken om projecten af te werken of om extra sociaal te zijn. Gebruik je kristallen? Dan is dit het geschikte moment om ze op te laden.

Afnemende maan

Afnemende maan is opnieuw een goed moment om te reflecteren en eventueel afscheid te nemen. Waar ben je dankbaar voor? Welke relaties lopen er goed of minder goed? Het is een prima moment om te mediteren en op te ruimen. Zijn er spullen, relaties of slechte gewoontes waar je beter afscheid van zou nemen?

Delen: